Zambia

Intro

Een droom is uitgekomen.

Wat een fantastische reis heb ik beleefd door Zuidelijk Afrika. Het was een groot feest, we zijn van hoogtepunt naar hoogtepunt gereden met als absoluut hoogtepunten de Sossusvlei, het skydiven en de boottocht op de Chobe rivier, geweldig. Maar eigenlijk is het moeilijk onderscheid maken, Afrika is zo veelzijdig, ik ben helemaal verliefd. Wat een adembenemende reis, echt een aanrader! Lees snel verder voor het reisverslag en krijg een indruk bij het zien van de foto’s.

We hebben door Zuid Afrika, Namibie, Botswana en Zambia gereisd van 26 juli t/m 20 augustus 2006.

Voorbereiding

We hebben diverse boeken en reisgidsen doorgenomen en toen een lijst met highlights opgesteld. Joost wilde graag naar Namibie, Martine naar de Victoria Watervallen in Zambia en ik wilde zeker Robben eiland en de Tafelberg in Kaapstad, zuid afrika, bezoeken. Dat werd een lastige klus, want hoe kan je in een relatief korte tijd  van 3 tot 4 weken zoveel bekijken en dan ook nog eens met eigen vervoer. Vorig jaar zijn we georganiseerd gegaan met Shoestring, maar de drang naar onafhankelijk zijn was ook aanwezig. Dilemma’s waren: we hebben geen enkele rij-ervaring in Afrika wat sterk aangeraden wordt zeker in Botswana en Zambia, in Botswana en Zambia zijn ze niet ingesteld op alleenreizende toeristen waardoor het gevaarlijker was, het korte tijdsbestek en de vele hoogtepunten die zuidelijk afrika ons te bieden heeft en zo nog een aantal punten. Of we moesten voor 1 land kiezen of we reizen mee met een organisatie. Het werd uiteindelijk het laatste en wel met Djoser. Zij kwamen het beste overeen met onze wensen, de vertrekdag kwam gunstig uit en zij bieden de reis ook aan met lodges als accomodatie ipv een kampeerreis. Nu vinden we kamperen hartstikke leuk, maar de voordelen van een ‘normaal’ bed, toilet, douche en simpelweg het kunnen staan in je nachtelijk verblijf wegen toch wel zwaarder dan dat beetje meer geld wat er tegenover staat.
Wat betreft de inentingen, we zijn weer naar de KLM Travel Clinic geweest voor een herhaling van de DTP, die hierdoor 10 jaar geldig is. Hepatitis A en Gele Koorts hebben we vorig jaar al gehaald en die zijn ook 10 jaar geldig. Wel moeten we voor deze reis malariatabletten slikken.

Route

Dag 1         Amsterdam – Kaapstad
Dag 2         Kaapstad
Dag 3         Kaapstad
Dag 4         Kaapstad
Dag 5         Kaapstad – Kaaps Schiereiland
Dag 6         Kaaps Schiereiland – Lamberts Bay
Dag 7         Lamberts Bay – Oranjerivier
Dag 8         Oranjerivier – Fish River Canyon
Dag 9         Fish River Canyon – Sossusvlei
Dag 10       Sossusvlei
Dag 11       Sossusvlei – Swakopmunt
Dag 12       Swakopmunt
Dag 13       Swakopmunt – Cape Cross – Twijfelfontijn – Khorixas
Dag 14       Khorixas – Etosha National Park
Dag 15       Etosha NP
Dag 16       Etosha NP
Dag 17       Etosha NP – Rundu
Dag 18       Rundu – Okavangadelta
Dag 19       Okavangadelta
Dag 20       Okavangadelta
Dag 21       Okavangadelta – Chobe National Park
Dag 22       Chobe NP
Dag 23       Chobe NP – Victoria Watervallen
Dag 24       Victoria Watervallen
Dag 25       Livingstone – Johannesburg – Amsterdam
Dag 26       Aankomst Amsterdam